Wednesday, January 7, 2015

Як вибрати карниз для штор?

Ні одне приміщення не обходиться без оформлення вікон. Якщо в офіційних установах прийнято використовувати жалюзі, то при створенні більш затишної домашньої обстановки підбираються штори , які потрібно закріпити на карнизі. Як вибрати найбільш підходящий карниз?

Карнизи для штор мають кілька різновидів.

Дерев'яний карниз - кругла декоративно оформлена рейка, вирізана по ширині віконного отвору. Вона встановлюється в кріплення, прикручуються по обидві сторони від вікна. Зазвичай дерев'яні карнизи одинарні або подвійні, щоб можна було на них повісити тюль і штори. Останні кріпляться на металеві або дерев'яні кільця, які вільно ковзають по карнизною палиці. При цьому утворюється певний шум. Дерев'яні карнизи завжди красиві, модні і затребувані, тому що для багатьох доступні за вартістю.

Металевий або профільний карниз - аналог дерев'яного, тільки в основі його лежить легка алюмінієва труба, що відрізняється практичністю і міцністю. Якщо штори на такому карнизі закріпити на металеві кільця, то від них буде багато шуму.

Ковані фігурні карнизи. Зазвичай їх виконують на замовлення, вони є ексклюзивними виробами, що підкреслюють певний стиль приміщення. Оригінальна кування з індивідуальним малюнком завжди коштує дорого і підходить не для всякого інтер'єру.

Струнний карниз являють собою дві або три струни, закріплені в металеві або дерев'яні товсті пластини, встановлені по різні сторони вікна. Такий пристрій обов'язково вимагає маскування будь-якої плоскостной деталлю, розміщеної на стелі, так як самі струни виглядають не дуже естетично. Вони абсолютно не підходять для важких завіс, час від часу їх потрібно буде підтягувати. Але це найдешевший вид карниза.

Останнім часом стає популярним шинний стельовий карниз. Він являє собою вузьку пластикову або дерев'яну «дошку» з 1,2,3 желобками, в які вставляються частіше безбарвні пластмасові «петельки». На них нанизуються штори. Такі карнизи добре вписуються в будь-який інтер'єр і мають гарну міцність, що витримує навіть важкі штори. Їх можна зробити невидимими при влаштуванні дворівневих стель. Або замаскувати будь-якої декоративної деталлю - багетом, молдінгом. За вартістю це порівняно недорогий вид кріплення штор.
Як вибрати карниз для штор?

Вибір карниза залежить від багатьох моментів.

По-перше, виріб вибирається під штори: під їх товщину, вага, колір і фактуру. Враховується також наявність на шторах таких декоративних елементів, як драпірування, ламбрекен і т. д. Для важких багатошарових завіс потрібен міцний дерев'яний або металевий карниз. Для легких фіранок підійде струна або стельова шина.

По-друге, має значення зовнішнє оформлення самого виробу і кріплення для нього, відповідність загальній стилістиці і дизайну приміщення, сполучуваність з різними декоративними елементами, присутніми в ньому.

В третє, карниз повинен бути легким і зручним в експлуатації. Важливо, щоб кільця і петлі плавно і вільно ковзали по основної деталі.

Деякі моделі оснащуються дистанційною системою управління, інші мають спеціальними пристосуваннями, що дозволяють відкривати штори без зусиль. Щоб правильно вибрати карниз для штор, важливо дотримуватися порад дизайнерів і власної інтуїції.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru