Wednesday, January 7, 2015

Особливості і варіанти застосування жорсткого ламбрекену

Жорсткий ламбрекен також називається бандо. Це елемент драпірування з твердою тканинної або дерев'яною основою. Для додання ламбрекенів більшого обсягу додається наповнювач - синтепон, вата, холофайбер.
Особливості жорсткого ламбрекену

Такому ламбрекену можна надати будь-яку форму і стильові особливості.

    Вигини ламбрекену допускаються вільних розмірів. Форма арки або вікна задається часто лицьової частини.
    Нижній край може бути прямим або фігурним.
    Застосовується різноманітна фурнітура при обробці - бахрома, пензлі, стеклярус.
    Використовуються поєднання контрасту і форми для додання ефекту багатошаровості.
    При обробці вікон невеликих розмірів застосовується конструкція з видовженими боковинами.
    Шнури, тасьма надають ламбрекену додаткову привабливість.

Використовуваний матеріал

Для виготовлення ламбрекену жорсткого типу вибирають матеріал з великим малюнком. Тоді ламбрекен буде відмінний від зборок і складок. Якщо обраний матеріал з вертикальним малюнком, отримують прекрасний ефект при повороті тканини на 90 градусів. Дизайн драпірування в окремих випадках передбачає виготовлення ескізів за індивідуальними замовленнями.
Кріплення жорсткого ламбрекену

Кріплення жорсткого ламбрекену виробляється на карнизі. Для цього застосовуються карнизи з рівною поверхнею, трубчасті та ковані карнизи не застосовуються. Іноді ламбрекен кріпиться до гардині або підвішується на трубу при відповідній конструкції карниза.

Жорсткі прикраси для вікон необхідно закріпити з таким розрахунком, щоб верхній край виступав над краєм завіс не менше, ніж на 10 см. Найкраще встановлювати ламбрекен на стельових карнизах, тому що вони мають рівну поверхню з одного боку, і надійний каркас - з іншого. Ламбрекен буде приховувати карниз в такому випадку, збільшуючи висоту кімнати.

Кріпляться ламбрекени на стрічці-липучці, яка м'якою частиною кріпиться до матеріалу, а жорсткою - до карниза, або за допомогою тасьми. Найчастіше застосовується у вигляді кріплення стрічка-липучка. При її використанні не з'являються провисання, які можуть з'явитися при кріпленні з використанням тасьми.

При наявності стельового карниза в композиції оформлення віконного отвору м'яка частина стрічки-липучки кріпиться з лицьового боку на ламбрекені, а жорстка частина - з внутрішньої сторони карниза. Перевагою стельових карнизів є легка установка їх на підвісних і натяжних стелях.
Де застосовується

Такий ламбрекен застосовується при невідповідності зовнішнього вигляду стилю оформлення. Його виготовляють з того ж матеріалу, що й основну композицію. Іноді застосування такого ламбрекену пов'язано з оформленням інтер'єру в діловому стилі. Це робочі кабінети, кімнати для переговорів.

Жорсткі ламбрекени вдало застосовуються в дитячих кімнатах. Жорсткий каркас обтягається тканиною блакитного кольору із застосуванням елементів у формі хмар, сонця. Допускається застосування різних елементів у вигляді бус, штучних квітів, шнурів.

Жорсткий ламбрекен розширює можливості для стильового моделювання - це класика, модерн, східний стиль, а також розстановка акцентів. Його вдало використовують у вітальнях, дитячих кімнатах, а також в строгих ділових кабінетах.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru