Monday, December 8, 2014

Пил проти гобеленів

Прикрасити гобеленами свій будинок - мрія багатьох. Одні це вже зробили, а інші не наважуються через острах опинитися в оточенні величезної кількості пилу, який просто обожнює гобеленові покриття. І начебто б, що може бути простіше, ніж просто взяти щітку і змахнути пил або стерти її вологою серветкою? Але рука не піднімається на такий витвір мистецтва в страху зашкодити йому. І не важливо, чи йдеться про величезний гобеленовому полотні, украшающем стіну, або про маленьку подушечці з гобеленової невеличкий, все вимагає дбайливого ставлення.

Звичайно, мова не про гобеленах ручної роботи, ставлення до яких має бути таким же, як до музейних експонатів. Мова про красивих, виготовлених за допомогою спеціальних верстатів і створюють комфорт в будинку гобеленових оббивки меблів, стінових покриттях, картинах, аксесуарах і т. Д. Вони є відмінними збирачами пилу, та й від випадкових забруднень уберегти їх неможливо. Приміром, не відмовляти ж собі в задоволенні випити чашечку кави, сидячи на дивані з гобеленової оббивкою, через страх поставити пляму на тканині ?! Навіть при постійній експлуатації і не «музейних» умовах гобелени можуть завжди виглядати так, ніби їх щойно придбали. Для цього потрібно тільки знати, як правильно доглядати за ними.

Отже, головний ворог краси та молодості гобелена - це пил. Боротися з нею набагато простіше, ніж з будь-якими іншими забрудненнями. Для цього достатньо почистити їх за допомогою м'якої одежної щітки або пилососа. Після цього для зняття залишків пилу і додання фарбам більш свіжого вигляду можна злегка промокнути поверхню, не натискаючи (не терти!), Вологою м'якою тканиною. Прати меблеві гобелени не рекомендується, але інші можна при крайній необхідності промити теплою водою. Експериментувати з миючими розчинами не варто. Також категорично заборонено вичавлювати і навіть просто м'яти гобеленову тканину. Сушити її можна лише далеко від прямих сонячних променів, оскільки вони сприяють швидкому вигоранню фарб на тканині. Варто відзначити, що багато сучасні виробники гобеленів зараз використовують спеціальні просочення для тканин, які значно посилюють їх опірність вигоряння фарб і забрудненню. Однак навіть з ними краще дотримуватися загальних правил по догляду за гобеленами.

Можна придбати спеціальні хімічні засоби для чищення гобеленів. Але користуватися ними потрібно з обережністю, перевіряючи засіб на невеликому і непримітному ділянці гобеленової тканини, наприклад, в куточку на зворотному боці подушки. Якщо протягом 30-40 хвилин вигляд і властивості тканини під впливом хімічного засобу не змінилися, то можна сміливо обробляти весь гобелен. Те ж відноситься і до засобів для прання гобеленів. До речі, при необхідності такі тканини можна навіть погладити, загострюючи праска не більше 150 ° С.

При покупці виробів з гобелена завжди потрібно звертати увагу на рекомендації їх виробника. Спільними є такі, як заборона на прання і віджимання в пральній машині, відбілювання. Дозволено використання в якості очищувачів речовин, у складі яких є вуглеводень, хлорний етилен і монофлотрихлорметану. Але що робити, якщо на поверхні гобелена випадково з'явилася пляма? Звичайно, якщо ми маємо справу зі звичайними тканинами, то в таких випадках просто відправляємо їх в прання. Але з гобеленами потрібно бути делікатніше. Можна застосовувати будь-які способи чистки з тих, які дозволені при догляді за гобеленами, або звернутися за допомогою до професіоналів, які надають подібні послуги.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru