Saturday, December 20, 2014

Гобелен в інтер'єрі казенного житла

Гобелен ... Це слово навіює думки про красиво прикрашених старовинних покоях і затишних віталень, килимах ручної роботи за сюжетами знаменитих картин. Пригадуються гобеленові покривала з витканими героями мультфільмів, якими мама вкривала нас в золотом дитинстві, строкаті накидки на улюблених кріслах і багато інших милі серцю речі. Єдине, з чим ніколи не асоціюється гобелен , - Це формальність, бездушність і казенщина.

Напевно, тому гобеленові тканини стають все більш популярними при оформленні інтер'єрів в установах, які в народі здавна називають казенними: гуртожитках і лікарнях, дитячих будинках і будинках престарілих, державних дитсадках, літніх таборах відпочинку тощо. Все це - місця, де дорослі або діти змушені проводити тривалий час, часом жити місяцями і роками, і дуже важливо, в якій атмосфері це відбувається. Звичайно, ніщо не замінить рідний дім, але можна купити гобелен (накидки, портьєри, покривала, скатертини, драпіровки) і тим пом'якшити шаблонну обстановку, створити відчуття домашнього затишку.

Сучасні гобеленові тканини дуже різні - і по малюнку, і по фактурі, і за вартістю. Звичайно, їх не тчуть вручну, як сотні років тому, а виробляють на промислових верстатах, але виглядають вони так, немов кожен стібок укладала на місце турботлива рука. Для кожної установи легко підібрати свою тематику малюнка і орнамент: в дитсадку або дитячому будинку малюки будуть спокійно спати в кімнаті, де по гобеленовим шторам і покривалам скачуть веселі ведмедики або дракончики. У будинку престарілих гобелени з найпростішими і банальними сюжетами - озеро з лебедями, пасторальний пейзаж або натюрморт - перетворять казенні кімнати в затишні вітальні. Для студентських або робочих гуртожитків підійдуть гобелени з райдужної розсипом польових квітів - в кімнати дівчат, і строгого геометричного орнаменту - на «чоловічу половину» території.

До речі, оформлення молодіжних гуртожитків за допомогою гобеленових тканин допомагає вирішити ще одне питання, зазвичай дуже «хворий» для подібних закладів: дотримання чистоти і порядку в кімнатах. Коли у людей виникає відчуття домашньої обстановки, то і ведуть вони себе як дбайливі господарі, а не як тимчасові квартиранти, які живуть за принципом «після нас хоч потоп». А якщо гобеленової драпіруванням або портьєрами оформити і місця загального користування, наприклад вітальні на поверсі, де вечорами проходять посиденьки перед телевізором, то турбота мешканців про своє «домі» буде поширюватися не тільки на конкретну кімнату, але і на весь гуртожиток.

Крім похвальною чисто людської турботи про своїх підопічних (яку, між іншим, зобов'язані виявляти всі керівники казенних установ, інакше їм варто задуматися - а чи на своєму вони місці?), Використання гобеленових тканин має багато практичних переваг. Гобелен в силу особливостей плетіння дуже міцний, і гобеленові портьєри або скатертини здатні служити, без перебільшення, десятиліттями. Тканина повільно забруднюється, і її дуже просто привести в порядок: гобеленові покривала досить прати раз-два на місяць, а портьєри і драпірування - і того рідше, якщо періодично проходитися по ним звичайним пилососом. На відміну від багатьох фактур, гобелен не псується від прання в промислових пральних машинах, не линяє і не розтягується, не вигорає, не вбирає сторонні запахи. У закладах, де прибирання проводиться за графіком найманими службовцями, а не турботливою господинею дому, ці якості тканини дуже важливі.

Без сумніву, купити гобелен - найпростіший, практичний і економічний спосіб створення комфортного і затишного інтер'єру для людей поза домом. Це підтверджують ... успішні комерційні фірми і компанії, охоче здобувають гобеленові покривала і портьєри для оформлення кімнат відпочинку і релаксації персоналу на своїх підприємствах і в офісах. І не буде занадто сміливим прогнозувати, що в найближчі роки гобелен повністю змінить інтер'єри закладів, іменованих в народі казенними.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru