Tuesday, December 23, 2014

Пошиття штор

Штори на вікнах - останній штрих в оформленні інтер'єру кімнати або кухні, але вони відіграють далеко не останню роль і, крім виконання безлічі практичних функцій, здатні зробити саме звичайне приміщення стильним і затишним.

Штори, виконані з тканини, захищають від спеки, холоду і яскравого світла, приглушують звуки вулиці і перешкоджають доступу пилу і комах в приміщення при відкритих вікнах.

Шторою називають будь-яку віконну завісу з тканини, яку можна зрушити або підняти вгору. Портьєра (від французького porte - двері) - важкі штори з щільної тканини, на підкладці. Гардини - це легкий завісу з прозорої тканини (тюль, сітка, органза), що не перешкоджає доступу світла в приміщення.

На сьогоднішній день текстильна промисловість випускає широкий асортимент тканин для виготовлення штор самого різної якості і забарвлень. Така тканина сама по собі виглядає ошатно і красиво, а правильно оформлена штора - просто витвір мистецтва. Дуже добре виглядає обрамлення вікон з тканин компаньйонів, декількох видів тканин, близьких за якістю і колірній гамі. Щоб виділити обробку, для неї беруть більш темний матеріал. Якщо потрібно виділити основну тканину - для обробки використовують більш світлі тони.

Щоб пошиття штор і дизайнерське оформлення вікна були вдалими, необхідно чітко визначитися з тим, які функції завіси будуть виконувати. Наприклад, штори можуть бути призначені для захисту приміщення від яскравих сонячних променів в денний час, для зорового зміни пропорцій кімнати і захисту від зайвого вуличного шуму. Або штори можуть бути чисто декоративним елементом і підтримувати стиль інтер'єру. Знаючи, для чого потрібні фіранки, легко підібрати вдалу тканину і фасон виробу. Штори періодичні необхідно прати або віддавати в хімчистку, який з цих способів очищення переважніше також треба врахувати при виборі тканини.

Дизайнер повинен мати можливість ознайомитися з інтер'єром і зробити заміри. Якісна тканина для штор може коштувати досить дорого, а правильно виконані виміри і вибір фасону штор допоможуть заощадити кошти. Наприклад, фестонів фіранка вимагатиме збільшення кількості тканини на 200-300 відсотків в порівнянні з розмірами вікна, а на римську штору піде кількість тканини майже рівне цих розмірах. Виступи, труби і батареї опалення, кватирки і балконні двері - все це ховають за портьєри. Такі моменти слід також врахувати при виборі фасону, типу і місця установки карнизів.

До моменту замовлення пошиття завіс карнизи і елементи кріплення повинні бути встановлені на вікна або, принаймні, придбані.

Сезонна зміна штор на вікнах вносить свіжу ноту в інтер'єр кімнати. Для теплого періоду року - легкі тканини з яскравими, квітковими текстурами, холодні і теплі тони; взимку - щільні тканини теплих кольорів з простими візерунками. Часто при зміні портьєр кімната починає виглядати абсолютно по-новому.

Якщо необхідно оновити зовнішній вигляд приміщення, а ремонт ще не потрібно, то найправильніший спосіб вирішення цього завдання - нові штори та гардини для вікон. Клопоти і витрачені кошти, безсумнівно, окупляться затишком, комфортом і стилем інтер'єру, де в центрі уваги опиняться нові дизайнерські штори високої якості.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru