Monday, December 22, 2014

«Одяг» для меблів

Замовляючи меблі, наприклад, диван , в магазині зазвичай ми вибираємо такий колір оббивки, який добре виглядав би з навколишнім інтер'єром. Тим більше, що нині представлений найширший асортимент оббивки різних кольорів. Однак, крім кольору, також досить важливий правильний вибір матеріалу. Дана стаття розповість вам про матеріали, що застосовуються для оббивки меблів.
Види меблевих тканин

Насамперед, зауважимо, що меблеві тканини бувають покривними і оббивними. Перші з них застосовуються для покриття внутрішніх елементів, вивороту, задніх стінок і т.д. Найчастіше для цих цілей використовуються тканини, що містять натуральні волокна, такі, як бавовна, або льон. Оббивні тканини - основна «одяг» меблів, так як ними покриваються видимі поверхні. Незважаючи на назву, оббивні тканини не обов'язково являють собою саме оббивку - різноманітні чохли, або наволочки меблевих подушок, теж відносяться до цього типу.
Оббивні тканини

Всі оббивні тканини володіють приблизно однаковими властивостями - високі щільність, стійкість до зносу і стирання. Часто вони просочені спеціальними водо- та грязеотталкивающимі складами. Для чищення деяких з них можна використовувати слабкі мильні розчини, чиститься поверхню щіткою, або губкою. Якщо обивочная тканина являє собою знімаються чохли, існує спокуса їх зняти і випрати. Робити цього не слід - чохол, особливо його виворітна тканину, може «сісти», і потім він на меблі вже не одягнеться.

Вибираючи тканину для оббивки, враховуйте, як і в яких умовах, ви будете експлуатувати меблі. Різні види тканини мають різний склад, зовнішній вигляд і, відповідно, трохи різні властивості.
Гобелен

Мабуть, найчастіше в якості оббивної тканини використовується гобелен . Він на 100% складається з бавовни, переплетеного особливим чином. Так як для виготовлення використовуються тільки натуральні матеріали, гобелен є найбільш екологічним типом меблевої тканини. Він має велику кількість різних забарвлень, також на поверхні може бути витканий малюнок. Ще одна перевага гобелена в тому, що його можна прати.
Флок

Флок, або штучний оксамит, складається з поліестеру (в районі 65%) і бавовни. На поверхню флока електростатичним методом наноситься ворс для додання оксамитової поверхні. Тканина має вельми представницький вигляд і відповідає всім необхідним вимогам: витримує навантаження, не вигоряє. Меблі з флока можна мити нейтральними засобами.
Жаккард

Штучним буває не тільки оксамит, але й шовк. Такий шовк інакше називається жаккардом і складається з бавовни на 50% (решта - синтетика). Тканина виходить досить жорсткою і щільною.
Шиніл

Тканина під назвою шиніл теж наполовину складається з бавовни, але виготовляється іншим способом. Вона виходить дуже міцна і стійка до стирання, але досить дорога.
Майкровелюр

Найбільш міцною тканиною є майкровелюр. Він не рветься і не протирається, не вицвітає, водостійкий, при цьому вільно пропускаючи повітря - тобто «дихає». Чистити поверхню з Майкровелюр можна пилососом, або щіткою. При належному догляді зберігає вигляд протягом довгих років.
Натуральна шкіра

Найдорожчим і престижним видом оббивки, зрозуміло, є натуральна шкіра. Вона міцна, комфортна і приємна на дотик. З плином часу шкіра не старіє і не втрачає вигляд. Крім того, кожен предмет меблів, покритий шкірою, неповторний, так як двох однакових шматків шкіри не буває. Причиною тому є різноманітні мітки (які не є дефектами), що утворюють «природне обличчя» шкіри - варіації забарвлення і «сліди» життя тварини. Для обробки шкіри використовуються барвники на основі аніліну. Відповідно до типу обробки шкіра поділяється на полуанілін і чистий анілін. Перша з них більш стійка до механічних пошкоджень, зате друга - дорожче і респектабельний.
Нубук

Існує також і штучний шкірзамінник, або нубук. Він має всі властивості натуральної шкіри, зовнішня імітація часто також зроблена дуже якісно.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru