Monday, December 22, 2014

Ламбрекен - декоративна і практична деталь інтер'єру

Якщо мова йде про класичному інтер'єрі, то одним з головних елементів внутрішнього оформлення приміщення є штори і неодмінно з ламбрекеном як одним з головних ознак класичного стилю .

Ламбрекен - деталь для оформлення вікон, складова частина штор, зазвичай прикрашена по нижньому краю бахромою або тасьмою. Він розміщується над вікном горизонтально і приховує верхній край штори і рейку карниза, як би надаючи ансамблю завершеність. За допомогою ламбрекену можна не тільки прикрасити вікно, але і зорово змінити його форму, зробивши більш високим або низьким, вузьким або широким.

Ламбрекени діляться на жорсткі і м'які. Жорсткий ламбрекен являє собою елемент скоріше не штор, а вікна. Він виготовляється з дерева або іншого матеріалу, викрашівается в той же тон, що і штори. Також можна прикрасити такий дерев'яний ламбрекен різьбленням або ж просто обтягнути такою ж тканиною, з якої шиються штори. Недоліком такого виду ламбрекену є те, що він вимагає великих витрат часу, якщо ви вирішите поміняти штори. Для цього потрібно стару тканину або фарбування замінити новою. Просто зшити ламбрекен з тканини вийде швидше. Також жорсткий ламбрекен абсолютно плоский.

М'який ламбрекен - більш поширений варіант завдяки своїй "пишності". Він не має жорсткого каркаса, а складається з однієї тільки тканини, якій надається певна форма. М'які ламбрекени в свою чергу діляться на прості і складні. Прості являють собою смужку тканини, зібрану в складки за допомогою тасьми. Прості ламбрекени можуть бути прямокутними, напівкруглими, хвилястими, у формі арки, а також збиратися в буфи, стовпчики і звичайні складки. Складний м'який ламбрекен - це два або більше виду драпірування, скомбіновані між собою. Ці драпірування можуть бути симетричними чи ні.

Головним елементом ламбрекену є сваги. Це задрапірований вручну півколо. Сваг буває простим і асиметричним (коли складки з одного боку рознесені, а з іншого - сходяться).

Другим елементом ламбрекену є жабо. Ця деталь знаходиться збоку і являє собою відріз тканини, зібраної в складки, в якій нижній край є ступінчастим або скошеним. Центральною деталлю ламбрекену є так званий краватку. Він подібний жабо, але при цьому його складки укладаються одна над іншою.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru