Tuesday, December 23, 2014

Практична краса гобеленів

Естетичність, респектабельність, затишність, вишуканість, шарм, практичність - завдяки цим якостям вироби з гобелена користуються попитом протягом багатьох століть, і затребуваність їх не зменшується навіть з появою нових матеріалів і технік ткацтва. Гобеленові прикраси можна зустріти практично повсюдно - в будинках, господарі яких володіють відмінним художнім смаком, і в музеях, дбайливо зберігають перлини світової культури.
Нюанси «гобеленової» історії

Взагалі Гобелен - прізвище сім'ї французьких мануфактурщиков, яка володіла в передмістях Парижа фарбувальної і майстерні, яка виконує на замовлення ткані твори мистецтва. У 1662 р підприємство «Готель Гобелен» було викуплено Людовіком XIV, після чого стало називатися «Королівської гобеленової мануфактурою для коронованих осіб». Довгий час гобеленом вважалися тільки ті вироби, які створювалися саме тут, а не в якомусь іншому місці, і купити їх могли лише найзаможніші вельможі.

Однак гобелен з'явився задовго до того, як отримав цю назву. Техніка, при якій щільні шпалери з художніми мотивами ткалися перехресним переплетенням кольорових ниток, використовувалася ще в стародавніх країнах - Єгипті, Месопотамії, Греції, Римі, Японії, Китаї. Зразки гобеленового творчості знайдені і при дослідженні доколумбової Америки. Причому дійшли до наших днів старовинні гобелени цінуються не менше, ніж картини знаменитих майстрів епохи Відродження або античні предмети мистецтва.
Гобелену завжди знайдеться місце

Красиві гобеленові картини і полотна з різноманітними сюжетами прикрашали храми, палаци, замки. Що характерно, використовувалися вони не тільки в якості ефектного інтер'єрного елемента - щільність шпалер дозволяла застосовувати їх як захист від холоду.

Завдяки красі, практичності, вишуканості гобелени і зараз цілком успішно використовуються з цими цілями, замінюючи настінні килими, драпірування, меблеві чохли, покривала, скатертини і навіть гардини, здатні захистити від протягів.

Сьогодні, як і багато століть тому, справжній гобелен залишається показником заможності, солідності, гарного смаку. Однак тепер він може прикрасити практично будь-який будинок - сучасні технології дозволяють виготовляти економічні варіанти гобеленових картин і шпалер з використанням машин. Хоча особливий шик - це гобелени ручної роботи, виготовлені за індивідуальними замовленнями. З їх допомогою імениті дизайнери створюють ексклюзивні інтер'єри приголомшливої краси.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини shilinka.ru shotmovie.ru shp-beglov.ru shri-kalki.ru shpili-vili.net simabar.golestanmporg.ir skrapbukings.ru site-public.ru skvr.kiev.ua sleh.ru